Family APT. No | 7

Type: Apartment

Location: Tel Aviv, IL

Size: 65 SQM

Program: Space for Four

Status: Completed


The project is on: dezeen , Living | Mako , Journal

Finding the perfect balance in a design that meets the requirements of practical and spacious needs, this 65 SQM apartment in Tel-Aviv went through a complete renovation. All inner walls were demolished and a new layout was designed, repositioning public and private areas from scratch, tailor made for a young family. A few essential requirements were needed. Creating an invitingly comfortable public area for the family to spend time together, entertain and cook, altogether keeping a sense of spaciousness. Another, was planning the kid’s room large enough to accommodate two when needed in the future. This bedroom has two sliding doors – when open, the room becomes a continuous space, making it feel even larger and allowing an enjoyable area to play in. The design concept is simple, using a monochromatic scale of colours, added by dashes of blue, and a mix of metals. Incorporating gold, iron and brass in various elements such as lights, coffee tables, door handles and more, and planning custom made carpentry throughout the apartment, creating enough storage solutions throughout. Photos: Galit Deutsch

Renovation :